❤u all yang terbaik,tercute,terlaris di blogger cik eyra❤

Tuesday, 8 September 2015

one month ago , and i still smile




assalamualaikum ,
readers and fellowers..hai kembali bersua kita pada hari ini.. hihi
admin kan da janji nak update blog selalu, so i'm still try on my luck untuk update. boleh laaaaa.. haha
 so here,
it's about one month da hero pergi. haihh.. baru one month study abroad.. teringin sanagat nak tanya, happy tak dengan life baru? orang orang sana macam mana? suka buli orang tak.. mesti tak kan.. sebab dekat sana semua yang baik baik..insyallah. haha.. tak de ke nak carikan calon untuk saya seorang hihi.. no need lah. tak teringin pun..ada jumpa awek baru tak? mesti cecantik kan. haihh jangan lupa kenalkan dekat saya ya. rindu hihi. yaaaaaa, rindu sangat..


rindu nak gaduh dengan awak lah, haihh kalau text selalu msti gaduh je kan..but happy..har hari awak pujuk..haihh jahatnya saya selalu buli awak kan. kadang kadang sakit hati jugak ni sebab awak degil kadang kadang keras hati gila macam nak hempuk dengan air batu. hihi.. haihh.. saya rindu sampaikan saya mimpikan awak , always kot. tak pernah miss.. tak tahulah roh awak ni sibuk nak jumpa saya ke macam mana.haha. ke awak rindu? tak kot. awak tak kan rindu kot. maybe? tapi honestly saya rindu gila. don know lah how to describe it. Allah Maha Mengetahui. :')
saya mimpi awak cakap yang seminggu nak raya haji awak nak balik.. tu pun awak balik sekejap. hahh.. kenapa sekejap. awak ni kejam sangat kan. suka sangat tinggalkan saya selalu. dari form one till lah now. tak pernah nak stay. pergilah. pergilah. pergilah.

sebab tu lah masa awak nak fligt saya tak cakap apa apa. i'm just saying " take care, pergilah, jaga diri" why i'm in  that impression? see nampak sangatlah saya ni sombong kan. tak bagi nasihat dekat awak kan. mesti awak cakap macam ni " tu je pesanan terakhir awak dekat saya" mesti punya hati awak tertanya tanya macam tu kan. haha. see how i kejam gila nak mati.
based on what u did lah dekat i. sebab tu i macamtu .. gila kan. ni baru one month tau.perangai i da macam sombong gila hati keras nak mati.  tak tahu lah 6 years u going to leave maybe in that 6 yers turns to  this words ' who are u, why u here? did i know u " takutlah. sebab jenis i yang dendam on dendam yang tak terbalas.muehehehe.. dahsyat kan. seram kan. hihi.


just saying, i egang apa ynag u janji but lelaki who know that boleh tkar fikiran selalu, lelaki suka sangat maniskan dengan janji janji sampah. but, i still hoping that you tak lah macam tu, and still care on what we promised before. saya tuntut janji tu, kalau tidak dekat dunia, AKHIRAT awak menanti. that's all. cuma ingat selalu, manusia sentiasa berubah dan tak semua orang akan baik dengan kita. silap silap tikam belakang kita.



i always hoping that u will be always in the care of Allah, insyallah, wishing u always success and archieve on what u want , semoga menjadi orang yang soleh. amin. insyallah. i will waiting. waiting waiting . be strong on what u did okay. i just miss on our late  conversation. gud luck always and goodbye!

Saturday, 29 August 2015

a few of changes in 2015 , may Allah ease everything


assalamualaikum ,
fellows yang dikasihi Allah. haih..lamanya tak update blog ni.. almaklumlah sibuk memanjang, sibuk studying, menelaah ilmu Allah utk dunia dan akhirat. banyak sangat. yela selagi hidup kita kena terus meneroka dunia. rugi kalau Allah bagi dunia dekat kita, kita tak explore. itu rugi sangat tau, sebab dunia ni persnggahan kita ke akhirat so lets explore it..



so okay here, its about 2 years lah kan tak update blog. emm. lama jugak. nak tahu tak sebab apa tak online 2 years and update blog ? haaaaa. sibuk kerjalah, sibuk cari duit untuk future yang akan datang. emm.. kalau dulu tu rajin lah, yelah kan, zaman sekolah, balik sekolah campak beg terus online! sukaaaaaaaaaaaaanyaa. rindu zaman dulu. lepastu mula lah zaman stalker orang kan. exspecially crusher kita lah. waaaaaaa rindu sesangat. :'(



so here, its been 2015 da. hampir da nak hujung bulan kan. and admin pun da nak final exam bulan 10 ni, ya Allah, cepatnya masa berlalu :'(  masih banyak lagi nak terjah dunia ni sebelum akhirat. haih. mudahan Allah memberi kesempatan untuk menelaah ilmuMu , and future yang baik . amin. :')



Banyak sebenarnya admin nak cerita, tapi kian hari masa membantutkan je, nak buat assignment lah apela. hmm dunia remaja, biasalah. nsyallah lagi setahun setengah bebas lah aku ! yeayyy. nak kerja dekat London. amin amin amin. semoga Allah permudahkan. Admin tak nak duduk dekat Malaysia ni, sebab the kind of person yang nak berjaya kena menjelajah dunia. ramai cousin admin semua belajar dekat luar negara, eh no. kerja dekat Arab Saudi , and so on. sekali balik gaji gedebak weiii :'(
so insyallah lah admin pun nak pergi menjelajah dunia Allah ni. amin. amin amin.





so the last, maybe admin akan rajin update blog kot. insyallah. its been 1 month hero dekat yogjakarta, jaga dri tu je yang mampu cakap. sebab masih tergamam dengan pemergian dengan tah pah pape last minute you inform aku nak pergi huargh. masih tak boleh terima apa yang orang buat ni. makin membuak membuak rasa _________ ! tah, semoga Allah permudahkan segala galanya urusan awak dan awak meneroka dunia dan akhirat Allah. amin. let it go ! haha. and be happy there dear future to be.

Thursday, 24 July 2014

Pesanan buat putera idaman hati

ehemm.. testing testing..
sekian lama tak mengapdate blog. around for 2 years jugak lah kan.. hihi ..sorry geng.. bukan apa.. cuma sibuk dengan duniawi..huuuu duniawi beb.yes duniawi sampai leka ke akhirat kan nowadays ?
busy sebab STPM. and naik cuti terus exam. TRIAL STPM. T_________T
i'm died. huuuuu.. takut gila. stress ahh so on.. some one please take me get out from here ( exam) :'(




so while i'm being stressful here, i'm going to decide update something while through-ing my mind. haha. *ingelish failed actually* so here.. going to sharing lah about married married ni. mase kekecik dulu rajin gila main kawin kawin.baling bunga lah , baling pasir lah baling daun lah and so on. then bila da besar baru tahu erti marriage. huuuu. and what i know is "SEKALI DALAM SEUMUR HIDUP" yes. tak mau dua kali. tak mau tiga or empat kali. sepuluh kali okay.  -,-'
i'm my deepen heart,
gonna update something that will to be. *wooo what's that*
kindly for my future husband *ecehhh berangan* :3


Khas buat insan yang akan menemani ku hingga ke akhirnya yang bergelar suami;
"Aku akan menjaga setiap langkah perjalananku…
Aku akan menjaga setiap tutur kataku…
Aku akan menjaga setiap diriku dari pandangan orang lain…
Insya Allah…
Aku akan berhias tuk dirimu…
Aku akan menjaga makan minummu…
Aku akan menjadi permaisuri hatimu…
Insya Allah…
Aku akan menjadi kekasih yang setia untukmu…
Aku akan menjadi isteri mithali bagimu…
Aku akan menjadi ibu untuk anak-anakmu…
Insya Allah…
Tapi…berjanjilah untuk membawa aku bersamamu menuju Syurga
Kau menjadi imam bagi rumahtanggaku…
Kau menyayangiku apa adanya…


Kau mencintaiku setelah kau mencintai ALLAH dan RASUL…
Insya Allah…" -amin-



dan
 dari seikhlas bicara hati seorang yang akan bergelar isteri :
''Tak minta yang SOLEH ,sebab saya pun tak lah SOLEHAH sangat…
Tak minta yang bergelar USTAZ, sebab saya lagi jauh untuk bergelar USTAZAH…
Nak minta yang KAYA, saya pun TAK KAYA, hanya sekadar apa yang ada…
Nak minta yang HENSEM, saya tak la CANTIK sangat, sekadar hamba sesempurna kejadian yang ALLAH ciptakan…
Nak minta yang BERPANGKAT, saya hanya seorang HAMBA…
Cukuplah sekadar yang MEMAHAMI dan MENERIMA ku seadanya …
Cukuplah yang ada AGAMA di hati dan mengamalkannya serta sama-sama mencari jalan ke Syurga apabila bahtera di layar dan masjid di bina…
Cukuplah yang sama2 saling MEMBANTU dalam susah dan senang mengharungi lautan dunia…

"Sesungguhnya tugas pertama ku bukan mencari diri mu tapi mensolehahkan diri ku. Sukar untuk mencari soleh diri mu andai solehah ku tidak setanding dengan kesolehan mu. Janji Allah pasti ku pegang dalam misi mencari diri mu."





                                               "i want this , truly want it" 
                                           
                                                   
                                                     SINCERELY
-Nur fazirah-


Tuesday, 29 October 2013

Monday, 14 October 2013

DEEPLY i need you crush 'H'oreo :'/

Dear muhammad hafeetz hamzi bin mohamad,
[AHAD, 9.57 P.M, 5-10-2013],





Salamualaikum cinta hati saya, :’)
Hero saya!
Awak sihat tak? Saya rindu awak sangat-sangat tau. Awak rindu dekat saya tak hafeetz? Mesti tak kan? Sebab saya selalu sakitkan hati awak.saya selalu buat awak marah kan? Saya selalu buat kerja yang selalu buat awak naik marah kan?  Maafkan saya sebab tak sempurna di mata awak, awak nak tahu tak, saya follow awak bukan senang tau. Awak nak tahu sebab apa saya follow awak balik? Sebab saya rasa saya akan kehilangan awak suatu hari nanti, sebab tu lah saya ikut awak.saya nak selalu ada dekat sisi awak. Kalau boleh biarlah 2 hari seminar tu saya follow awak ke mana awak pergi. Tak salahkan saya nak renung bakal imam syurga saya ? :’(  Tak salah kan kalau saya nak pandang muka awak? Tapi kenapa awak sikit pun tak tunjuk senyuman awak. :’( saya rindu senyuman awak. Cukuplah hanya sekadar seminit sahaja.ataupun sesaat. Tapi kenapa awak nak elak? Seolah-olah awak sudah benci dekat saya, Susah saya nak follow awak tiap- tiap hari.saya rindu, dan saya takut sebab tu lah saya follow awak  kemana awak pergi. Bukan tiap hari selalu saya ikut awak. Sehari dua je pun. Saya rindu. Tapi knp awak benci saya. Apa salah saya , saya nak hantar awak balik.tu je. Sekali dalam seumur hidup saya, Bukan saya nak kacau hidup awak. Lepas hantar awak. Saya janji saya akan balik. Saya tak merayau mana pun. 






Saya rindu. Sampaikan saya hantar awak smpai awak masuk rumah. Itu pun salah ke? Apa salah saya, apa salah saya, apa salah saya. Hafeetz hamzi :’(  benci sangat ke awak dekat saya smpai tak nak hormat saya sebagai seorang wanita yang solehah?  Seorang perempuan yang sempurna di depan mata awak ? :’( awak ingat tak dulu, saya sanggup malam-malam, hujan-hujan datang rumah awak semata-mata nak mintak maaf dekat awak. Depan mak bapak awak lagi, :’( Tapi awak buat tak layan dekat saya. Sampai saya melutut hadapan awak. Depan orang saya buat,depan kawan saya sendiri, depan jiran awak,  saya sanggup rendahkan martabat saya sebagai seorang perempuan. Semata-mata untuk awak seorang. :’(  Saya mengalah bila kita selalu bergaduh, kalau gaduh je, saya snggup datang cari awak malam-malam. Smpaikan saya nyaris – nyaris hilang nyawa. Disebabkan awak, saya jadi hilang arah. Saya leka. Smpaikan saya  hilang akal buat benda yang tak masuk akal. Saya jagi longlai bila wak aggap saya ni macam sampah, awak selalu marah saya. Saya masih lagi anggap benda semua tu tak wujud.sebab saya tahu, awak seorang yang baik. Awak tak pernah maki saya kan kan kan? Tolonglah jangan buat saya macam tunggul, saya merayu dekat awak,  




Even semua orang tahu awak selalu rendahkn diri dpan saya, tapi di depan mata saya awak tetap sempurna. Sikit pun tak buruk di mata saya. :’) saya rasa bersyukur bila Allah kurniakan awak untuk saya, awak ajar saya macam mana nak hargai someone, marah, brsemangat,menanggis,ketawa,benci, cemburu, rindu, sayang, suka, dan matang dalam hidup saya. Hari demi hari awak selalu mengajar saya untuk matang. :’) tapi itu masa form 3 dulu, kenapa sekarang awak lain :’( awak sudah berubah. Sangat ketara. L  hafeetz hamzi. Jadilah macam dulu :’(  kenapa awak ego bila dengan saya. Awak sengaja buat muka benci dekat saya, apa saya ni macam sampah ke dalam hidup  awak. Sikit pun tak ada senyuman untuk saya ke?  :’( tapi kenapa  bila dengan kawan-kawan awak, awak boleh senyum lagi, kenapa dengan saya awak jeling, sikit pun tak nak pandang, apa salah saya :’( hafeetz hamzi.  Hargailah selagi saya masih hidup.sementara je hidup saya, Hidup saya tak lama. Buatkan saya gembira macam dulu ? sekejap je. Boleh kan? Boleh kan sayang? Bolehkan awak buat saya senyum sebelum saya tinggalkan dunia ni. Kalau boleh saya nak senyum depan awak. Untuk pertama dan kali terakhir depan awak. Saya sayang awak. Sikit pun tak pernah saya buang sayang tu. Sebab saya tahu.  Awak memang HERO saya dimana saya susah ataupun senang, kan? Mana saya pergi awak tetap HERO saya jugak.no one else, hafeetz hamzi :’) ‘Ahabbaka ilazi ahbabtanillah’ terima kasih sebab pernah hadir dalam hidup saya, even awak benci saya,saya tetap sayangkan awak ,saya sudah janji dengan ALLAH, yang saya tak kan tinggalkan awak. Tak semudah tu saya lepaskan awak, tapi kalau awak yang nak lepaskan saya, mungkin saya redha dan minta petunjuk dari Allah. Tu ja yang saya mampu, sebab di pertama pertemuan kita saya sudahpun lafazkan kalimah Allah di perhubungan kita bersaingkan nama awak dengan nama saya, so, saya berharap, janganlah akhiri perhubungan ini dengan putus. BAKAL IMAM KU, jaga diri awak ya sayang, saya rindukan awak,awak selalu dalam hati saya, ya bidadara ALLAH, damailah hidup aku, sementara aku masih lagi dihadapanmu, :’*
 


wasalamualaikum ,
ya akhi’ ,ya bidadari ALLAH. ,  :’)

Sunday, 21 July 2013

keep calm for the coming.


salamualaikum silent  readers, here da lama tak update kan?rindu saya tak?  emm today, hari ahad kan? bored tak?  rasa macam nak update something lah,sudah alang-alang dekat POLI NILAI ni curi line kejap lah, ngeee, first of all, selamat menyambut salam al-Mubarak , second happy fasting day, third salam aidilfitri yang bakal tiba around 2 weeks more right? hehe , Hokay, puasa penuh tak? meh yang malas nak puasa tu, piat telinga nak? ingat puasa kerana ALLAH tau, bukan semata-mata untuk duit, atau mintak duit, tu da lain nama nya tu. rajinkan solat terawih, selalu berzikir, jaga auratmu wahai muslimin dan muslimat, ingat ! ALLAH maha Mendengar dan maha Mengetahui apa yang awak awak dan awak sekalian buat, ya Hurabbi, saya pun masih lagi menasihatkan diri ini supaya berubah menjadi seorang yang solehah, insyallahuataa'ala. amin. sekarang da masuk Fasak'h kedua puasa, ya Rabb, cepatnya masa berlalu, kalau boleh aku tak nak bulan Ramadhan ni berlalu, :'( nak buat amal banyak-banyak, aku hanyalah insan yang selalu melakukan dosa, masyallah, sesungguhnya engkau maha Pengampun. bagi yang sibuk membeli belah untuk raya tu janganlah terlalu boros ohh, ingat , pupukkan sifat nilai kesederhanaan dalam diri. jangan terlalu ikut nafsumu wahai umat-umat sekalian. :')




Cepat dan terlalu cepat untuk aku menjadi seorang yang dewasa, whuaaa. what? dewasa? repeat again. I'M A TEENAGER NOW. -,-' masyallah, Triall SPM around the corner ah,next week sudah start exam kali ke-3, ya ALLAH, cepatnya masa berlalu. :'/ *makcik makcik aku, mama, daddy, kak long, teachers and bestie aku-aku sekalian terima kasihlah sebab bagi support :')  to my teacher Nik maznah and khiriyah,saya sentiasa ingat pesanan cikgu, insyallh saya akan slalu buat solat Tahajud tu,  thank you for the support my darling and both of u,  siap ada yang bagi aku kad untuk SPM. thanks a lot dear my lovely auntie. :'* esok sekolah macam biasa , da nak nazak da masa ni, terlalu takut untuk aku hadapi, but i trust that ALLAH always beside me right? selagi aku ingat DIA, selagi tu aku berzikir terhadap-Nya. amin* :') untuk bakal- bakal ambil triall SPM tahun ni, chaiyok tau, ingat, jangan leka lagi noh. naik raya da triall kan kan kan? habislah korang, raya tahun ni tak dapat nak enjoy, hahahaha *gelak jahat* ehh ehh aku pun sama kan. :'/  lalalala. okay  tahun ni memang aku tak raya sangat lah. balik kampung pun malas kot, maybe raya pertama aku still dekat rumah dan membaca buku lah. TAK NAK LEKA LAGI. :'/



                               
ehem, ehem, ehem, mesti ada yang tertanya-tanya  pasal soal cinta aku kan? mesti ada yang cakap macam mana nak handle cinta even triall da nak dekat hah? mesti ada yang tengah sedih , frust menonggeng, how should i handle it on triall later ! hmm, bagi bestie saya nur raihanah, dear, jangan putus asa kay? aku tahu kau masih lagi sedih, jangan jadi macam aku, yang smpai dua minggu tak makan, frust smpai cikgu pun tegur aku, kawan-kawan lagilah, kau pun ada kan masa tu, kau sendiri nampak perubahan aku kan masa tu, soo aku harap jgn jadi macam aku, senyumlah selagi yang boleh, memang sakit untuk kita lalui, kita sebagai seorang perempuan hanya mampu diam hinggalah menitis air mata, kalau itu sudah keputusan dia, jadi redhalah sikit-sikit sayang. jangan menangis depan aku lagi ya? nanti aku pun sama-sama nagis pulak. :'/ setiap yang happy pasti ada sedihnya, aku yakin kau kuat, inilah namanya dugaan cinta. sabarlah rai, aku hanya mampu nasihatkan utk kau, sbb aku pun pernah lalui semua ni, lagi perit, tapi kalau sekirannya kita  tak pernah putus untuk berdoa, insyallh ALLAH akan tolong, ALLAH menduga kau sebab ALLAH rindu dengan rintihan kau sayang. ALLAH nak uji kesabaran kau, and ALLAH juga nak menguji macam mana kau handle hidup kau kelak. sabar ya. banyakkan solat tahajud, insyallah , mungkin itu lah petunjuk yang ALLAH akan bagi kelak. :')



                                                             
Untuk hero saya, hmm.selamat menyambut hari raya puasa, puasa penuh tau hero? :'/ jaga diri awak tau, jaga aurat awak tau, jaga solat awak tau, :')  saya tahu dan saya faham kenapa awk buat mcm ni, saya cuma nak nasihatkan awak, buat yang terbaik untuk triall nanti, saya nak tolong awak, kalau boleh saya nak berjaya sama-sama dengan awk, *amin* Selagi awak sentiasa ada untuk saya, saya akan selalu ada untuk awak. Itu saja permintaan saya. Saya sayangkan awak, :'/ sebab itu saya cemburu. Saya nak jaga hati awak, sebab itu saya risau. Saya harap awak faham. :'/  Ya Allah huraabi, Peluklah hati ini di saat aku mulai merasa gelisah, dalam penantian penuh kesabaran ini, kadang-kadang hatiku merasa rindu pada dia insan yang ku cintai dalam diamku…Ya Rabb, Biarlah kusimpul dalam setiap doa-doa dalam Istikharahku kepada-MU perasaan ini, agar kelak Engkau satukan hatinya dan hatiku yang untuk bertaut dan bersemi indah kerana Redha-MU Ya ALLAH, Ya Rabb, Tuntunlah Hati hambamu ini agar aku hanya mahu menerima CINTA seorang Insan yang benar-benar pilihan-MU bukan semata-mata pilihan nafsuku.Tapi kalau bukan dia yang terbaik, Maka jangan biarkan kekagumanku menjadi suka apalagi cinta, :'/ Jadikanlah kekaguman ku sama seperti orang lain kagum padanya, Engkaulah Maha Mengetahui. Maka kutitipkan rasa ini, kuserahkan semuanya pada-Mu,kerana semua ini adalah milik-Mu.. amin. Hero, sesungguhnya , saya tak akan pernah lupa doakan utk awk, saya hormat awk, dan tolonglah hormat saya walaupun sesaat. :') saya selalu harapkan yang awak akan berubah menjadi yang baik , amin ya Rabb. :* awak, buat yang terbaik tau, yakin pada diri sendiri ya? ingt, buat sesuatu kerana Allah tau, jgn kerana nafsu awak, selagi saya masih larat  nasihatkan awak, saya akan jaga awak, saya akan pegang tangan awak,nanti kita sama-sama masuk syurga kan? insyallah. masyallah, saya rindukan awak tau, :'/ saya selalu berdoa supaya ALLAH sampaikan rindu saya melalui mimpi awk, :') awak dapat tak salam rindu saya? saya berharap awak sambut rindu saya ,saya selalu menanti awak, harap awak balas penantian saya :') amin. salamualaikum bidadara ALLAH. :') 




Dear bloggist, saya mungkin akan jarang update, and jarang on twitter and facebook, bagi yang mengenali saya, maafkan saya,saya tak nak leka lagi, dan ini kali terakhir saya on blog, insyallah lepas SPM saya on balik. saya kena move on dari semua ni. sebab SPM nak dekat dah. so saya still sediakan payang sebelum hujan, miass u all. selamat berpuasa kepada hero saya , bestie, family and auntie cousins saya , lebiuu so much. dan salam lembaran jugak. salaumaualaikum semua. :')


P/s:: selamat menjawab for student  triall PMR and SPM, selamat maju jaya .masa depan bergantung pada apa yang awak lakukan sekarang. ingat tu. :')  bye. :*

Friday, 15 February 2013

happy chinese new year :]


salamualaikum, hey there. :)
whoaaaa. sudah lama tak on blog, getting miss pulak da.. ngeee. wah,, banyaknya sarang labah-labah. *krikkkkkkk*krikkk*  okay, tiup laju-laju wuuuuuuuuuu *haaaaaaaciummmm* okay bersih da tak payah nak takut lagi da. smile please. :D  yang ni memang tak ada motif langsung, ergggggggggghhh. on je blog, memang tak tahu nak menaip apa, tapi dalam hati nak memanip. ahhh. layan kan saja lah. *kunyah cili *
okay jom, start , ehh kejap nak fikir , aduii. nak tulis tajuk apa hari ni ya? okayy. give me 100 minute sat noh* thinking heeeeee. thinking back :* aumm, okay da da da da da , kita cerita pasal CHINESE NEW YEAR  lah :D amacam, suka tak? tak suka velarrrr, yang suka mariiiiiiiiiii big hugs  :*meoww~ ahhh gatai noh pulok dah. *tetiba* keruk daki jap* -...-'





okay cantik, orang semua sudah berhari-hari celebrate kan, yang aku ni ha terhegeh-hegeh macam mak nenek baru nak sambut agaknya. okay nak jerit jap *happy chinese new year for all the chinese person* ngeeeeeeeeee. *tayang gigi 40 batang* :D  okay, naik je sekolah menengah ni. ehemmm, act *bukan baru naik kay, sudah lima tahun menetap di sekolah menengah*  okay sambung, emm, naik sekolah menengah ni semua sudah lain kan. wuuuuuu :'( ye semua sudah lain. dari segi perayaan nya. bukan apa, memang tak sama dengan zaman aku masuk sekolah rendah dulu. LAIN SANGAT-SANGAT. hate. -.-'



                                                       

apa yang bezanya, okay mari nenek cerita ni , dulu dekat sekolah rendah, ehemmm *SJKC CHI MING 2* bajet japp.. muahahaha.,yes aku sekolah cina tau dulu, huuuuuuu~ okay sambung, dulu kan dekat sekolah cina tu kan, masyallah, best gila, bila sudah nak masuk CNY jer mesti ada celebrate. whoaaaaaaa. bukan kecik- kecik , tapi besar-besaran tau! besar macam mana ek, ahh macam gini, ada orang baling angpau, dalam tu ada duit tau,then ada persembahan tari-menari, macam-macam lah, makanaan pun ada tau, then boleh pakai baju raya, tak kesah lah baju apa, tapi janji kena warna merah, sebab orang cina suka warna merah , sebab warna merah ni tandanya kegembiraan, tak boleh pakai warna hitam sebab itu melambangkan kesedihan. haaaa, so dulu aku kan tak cukup umur, budak kecik lagi kan, nak tahu tak aku pakai baju apa? heeeeeeee, dengan tak segan nya, aku pakai skrit biru pendek paras paha, then baju jenis tube belang-belang warna biru, kasut tumit tinggi warna biru,free hair, rambut time tu pun pendek macam amoi lah katakan. :D whoaaa, gila tak? seksi sampai terseksa kan. heeeeee. tapi alhamdulillah, semua aku sudah selamat buang baju semua tu. selamat dikitar semula... kalau difikirkan balik, agak lawak jugak ah, bayangkan cikgu cina sampai terbeliak plus ternganga tengok aku tau, *ini tak tipu tau, betul-betul* ya Allah, berdosanya aku kan time tu. masyallah, *tutup muka, kunyah bantal busuk*   :'(

                                                                 

                                                                 


kalau nak bandingkan dengan zaman sekolah menengah ni memang lain gila. celebrate pun macam tak ada apa-apa pun, bosan kot, kenapa tak buat macam sekolah rendah tu, kan beshhhh. :) wuuuuuuu. rindunya zaman tu, hahahaha, tak apalah, let it be gone lah, tak mau ingat lagi ah. lol. ngeeeeeee, opsss, idea sudah lapuk, okay, fening kepala ni, adoi, demam pun ada, orite, esok sambung post lain pulak ya. T_________T mata pun sudah bentuk T , tak lama lagi lah tu, kojol. wuaahahaha, apa aku merepak nih. lol. *sengih macam kerang busuk* -.-' hikkhonkk, okay la, done menaip bagai nak gila ni, nak tutup lappy, bye, lepchiuuu doraemon, :*



p/s :: sudah nak naik sekolah kan, kejapnya cuti, tak puas lol. :'(