❤u all yang terbaik,tercute,terlaris di blogger cik eyra❤

Friday, 29 July 2011

MISS COOKIES

salam stalkers!!!
hehehhe...say hi for u all..oke,,today don't want "membebel" much =)..
.ishh...ape aq speaking nie,,lebih baik aq guna bahasa bangsa aq...yeaahhh~peace ...



Today,28/7/2011( khamis)

haha...subuh menanti aku untuk bersahur,,yeah..tanda nya hari ni cik eyra memang puasa..oke,,macam biasa sampai jep sekolah buat hal masing-masing...hmmm..waktu Math,,cikgu Nik Maznah tak masuk kelas..mana teacher nie??nak tanya soalan math..=(
tak apalah,nasib baik miss hawa sudi nak ajarkan saya...=( 
then,tiba lah masa KH-ERT...(hati pun berbisik,hmmm...mesti ade masak biskut today kan?abis aq puasa??how??iman aq kuat ke??insyallah kuat~amin) then,jalan laaa macam orang tak de tenaga..hehehe...ade aq kesah?errr..hehehe


masuk pun dengan langkah kanan,,hopely ada memasak today! da lama menanti! =) (muka ala-ala excited pluss gila) yeah..haha...memasak time starting now! group cik eyra ialah(: miss syiera,miss hawa n me...)...hehe..memang gila-gila buat biskut nie..masing-masing tak tahu nak buat apa...macam orang hilang akal..bukan apa..cuma tergamam kejap,,kelam -kabut la katakan..kesian kita org kan?? sampai kena tegur dengan cikgu..ishhh...dugaan~ then,kita pun start buat biskut pertama kita iaitu BISKUT SERPIHAN COKLAT...look like pasta!so,that why la i choose this menu..is not bad!! haha...kelam -kabut cari bahan...ishh...sabar aje laaa...but kita org tak menyerah kalah..buat apa yang mampu..pulak,,group cik eyra nie kumpul 1 tempat,,memang sah la kena marah lagi,,patut nya,sorang kena cari bahan lagi,sorang kena tengok oven,n sorang lagi uli tepung...heheeee....pe lagi,,cik eyra pun benggang and terus cari bahan yang kedua...BISKUT SEMPERIT!! hmmm...then baru lah cikgu puji...bagus~ kembang la cikit =)







antara biskut-biskut kita orang buat!! =)


hehehehe,,firstly,,biskut semperit!!hangus!!!













 nie pun biskut semperit~yang bakar cantik!












 yang nie pulak biskut serpihan coklat!sedap!










lastly,,yang nie semua biskut yang kita orang buat!sungguh pun hangus
,tak pe kita akan usaha lagi!!!
chaiyoookkk!!!eyra!!syiera!!!hawa!!!
uli...punya lah uli....punya lah uli...uli....dan uli...akhirnya siap jugak adunan biskut serpihan coklat nie!!! penat! hehe..best!then,miss syiera pun bawak gi oven untuk sesi membakar~hehehe...saya dgn miss hawa pun buat adunan kedua...yeah!!! kaedah gaul ramas! pandai lah cik eyra gaul ramas! hehe..bangga...bangga!ade lah kembang sikit...tak sikit banyak..=Pakhirnya...siap jugak kuih semperit nie...sementara nak kemas meja..hehe..biskut da sampai!! serpihan coklat!!much love u!hehe...tengok macam tak sedap tapi...ya Allah! Tuhan jea yang tahu...sampai cikgu Zaidah dengan Cikgu Aiha puji group kami...masing-masing HI-5!!!syabas!..then tibalah masa membakar yang trip ke-dua..biskut semperit la..hehe...tunggu...punya lah tunggu...tunggu...baked done already! eeee!!hangus! ='(
tak pe-tak pe...next day ada lagi!chaiiiyoookk!!eyra!!!sure!!



sementara tunggu fara basuh pinggan,cik eyra terniat nak bagi "incik doreamon"hmmm...packing la untuk dia..=)..tunggu dia depan kelas!hmmm...memain pulak dia...nyorok-nyorok ea!ngada-ngada...ishh..then bagi la...haha! aduh..dengan muka malu pluss segan..mengadap la muka dia!sweet!berdebar jantung!haha! kachaww!!Tuhan sjea yang tahu..then,sorakan dari kelas 3 berlian!hehe..yea!!cik eyra tahu cik eyra nie sweet couple on the top!haha."thx puji masakan saya awak!sejuk hati saya! :-*   tapi...sebab kerana dia, cik eyra sanggup tahan puasa utk buat kuih nie..dia puasa,cik eyra pun puasa...sweet awk!saya suka awak! =)
sayang GOST~hopely one day we,(GOST) the best cooking mama for our child!!



::::::::salamualaikum:::::::

No comments:

Post a Comment

wah ade orang comment la :')