❤u all yang terbaik,tercute,terlaris di blogger cik eyra❤

Saturday, 24 September 2011

chef cik eyra..(=.=)

salam all the readers~
korang da tengok title pon da tahu kan?yeeeeee...betul..hari ni,cik eyra masak dekat rumah..tak percaye??hahaha..sesekali nak masak dekat uma...ape salahnya...oke...nak tahu cerita yang selanjutnya...jom..dengar cik eyra story- morry dekat bawah yeee...acecececece~jums~~

oke...seperti yang dirancangkan,,hari ni,,my mum and dad da  keluar rumah pagi2 buta..ala...biase lah..nak gi KL...jenjalan...hehehe..then..pagi-pagi tu,,bangun solat subuh seperti biase..then,,gi kedai dengan adik tersayang"mohamad fahmi" nak beli mee hun,,sardin,kuih-muih,,etc...huh..pagi-pagi je da merayap gi pasar cari barang..hahaha..(bio lah,,nak merantau jugak)ishh..oke..oke..around pukul 2,kakak cik eyra try la masak sardin ni..dia suruh cik eyra rasa,,,


""sesi merasa masakan kakak tersayang....""

sis said::::   angah tolong rasa sardin ni jap
i said::: ya  Allah..pekatnya..tawar gila plus ...plus..plus..



then,,dia suruh cik eyra adjustkan masakan tu...tahu tak,,cik eyra letak asam jawa,garam,serbuk perasa dengan asam keping..hahaha...fulamak...baru sedap..try la suruh adik rasa...dia cakap "sedap sehingga menjilat jari"...(cewahhh,,,kembang cik eyra,senyum lebar jea..,,pandai pulak cik eyra  adjust kan masakan ni ek..padahal tak tahu pe benda pon..terbaik...hehehe)...so,cik eyra nak conclude kan dekat sini,,if sape tak tahu memasak panggil la cik eyra..insyallah  boleh tolong "tengok" jep..heeeeeee...>_<(muka bajet) hik...hik...hik...that's all for today~


p/s::::::nak masak lagi,,pengalaman yang tidak boleh dilupai..

No comments:

Post a Comment

wah ade orang comment la :')