❤u all yang terbaik,tercute,terlaris di blogger cik eyra❤

Wednesday, 19 October 2011

penderitaan "ketuat" sudah berlalu pergi

salam stalkers!!
haaaa! hari ni tak pergi sekolah,,bukan sebab malas tapi..sebab KAKI ADA KETUAT dan nak buang nya..ishh...terseksa jugak bila tak buang ek!so,,da berbulan cik eyra menahan sakit ni..cik eyra terus decide nak operate je laaa...*nak jadi hero perempuan melayu termoden la katakan*hahaha...sikit pon tak lawak..jom cik eyra story-morry kan benda ape yang terjadi di pagi ini...----->let's go babe!



al kisah..
oke pagi-pagi je hati rasa berdebar plus plus plus..dan hati pun berbisik*betul ke aku nak operate ni,berani pulak aku,layan,,sakit dia kejap je,nanti lama2 ok lah tu*oke,sesudah mengomel sensorang,terus shower dan siapkan diri untuk ke HOSPITAL TANGKAK!!nasib baik ibu tercinta temankan..*ILYSM,MAMA*




sesampai je sana,hati makin berdebar...ishhh...tak boleh jadi ni..hmmm..nasib baik teringat kan pesanan dari buah hati,sape lagi kalau bukan *cik doreamon laaa*dia suruh ingat Allah and beristrighfar bebanyak kali..huh,nasib pesanan tu cik eyra ingat,kalau tak,panik gila-gila dalam bilik bedah tu...grrrrrrr~



oke,try jumpa dokter dalam tu*dokter berbangsa melayu,org kelantan kot*..hmmm..muka macam nak kena "flying kick jer" buat muka ishhhh...susah nak cakap,yang penting cik eyra macam nak tembak je lobang
 idung dokter tu..macam nak tak nak je layan cik eyra..lempang kang!then,nasib baik la ada dokter lagi satu tu,*berbangsa cina,tinggi-tinggi macam pokok kelapa,muka da tua gitu*haaaaa...yang dokter ni ok sikit...cool je..nasib baik dia yang operate kan kaki cik eyra..dia cuma bagi nasihat "tahan sikit ya dik" =)


sesi pembedahan yang tak seberapa nak kritikal tu pon bermula..first kan...dia enject 4 kali dekat keliling kaki cik eyra,hmmm..sakit la jugak..biasalah nak bagi ubat bius..then,dia sapu kan air kuning ape tah..sejuk je,terus tak ada rasa ape-apa daa..kebas je kaki tu..relaks jer~lepas enject bengkak la jari tu,macam kaki badut la pulak..besar sebelah..haiyaaa...tak kesah laaa, janji dia buang..then dia ambik pisau yang kecik,dia potong la ketuat tu..tak rasa ape2..seriously,tak tipu!!best!hahaha..then,around setengah jam,kakiku sudah dibalut dengan kain..comel pulak kakiku ni ...than dokter yang berbangsa morg kelantan tu bagi balik ketuat cik eyra ..dia cakap*nah,kau gi bawak balik ketuat ni, buat perhiasan*eeeeeeeee....geram tol la!bengong la dia tu..nak aje tembak dengan senapang-M16 aku..


then,mak terus ajak gi sarapan pagi..time tu,kain yang balut dekat kaki cik eyra terus bleeding banyak! nervous da!but i'm still cool meyh!tetiba ubat bius da abis..sakit dia mula nak rasa..pedih jugak uh..but i know,i'm is a superwoman and never crying about the painless!(ayat tunggang -langgang kejap)
..hmm..akhirnya,sampai jugak dekat rumah,masuk bilik sensorang, mengomel lagi buat kali kedua..*akhirnya penderitaan yang aku lalui selama ini sudahpun berlalu dengan tenang* =)
>>>>click bawah


 ni la ketuat dia..kecik jer~




 OMG!bleeding lagi!!



selepas di balut,besar sebelah macam kaki badut!


p/s::hmm..berhajat tak nak gi hospital sensorang lagi..trauma..>_<

No comments:

Post a Comment

wah ade orang comment la :')