❤u all yang terbaik,tercute,terlaris di blogger cik eyra❤

Friday, 15 February 2013

happy chinese new year :]


salamualaikum, hey there. :)
whoaaaa. sudah lama tak on blog, getting miss pulak da.. ngeee. wah,, banyaknya sarang labah-labah. *krikkkkkkk*krikkk*  okay, tiup laju-laju wuuuuuuuuuu *haaaaaaaciummmm* okay bersih da tak payah nak takut lagi da. smile please. :D  yang ni memang tak ada motif langsung, ergggggggggghhh. on je blog, memang tak tahu nak menaip apa, tapi dalam hati nak memanip. ahhh. layan kan saja lah. *kunyah cili *
okay jom, start , ehh kejap nak fikir , aduii. nak tulis tajuk apa hari ni ya? okayy. give me 100 minute sat noh* thinking heeeeee. thinking back :* aumm, okay da da da da da , kita cerita pasal CHINESE NEW YEAR  lah :D amacam, suka tak? tak suka velarrrr, yang suka mariiiiiiiiiii big hugs  :*meoww~ ahhh gatai noh pulok dah. *tetiba* keruk daki jap* -...-'





okay cantik, orang semua sudah berhari-hari celebrate kan, yang aku ni ha terhegeh-hegeh macam mak nenek baru nak sambut agaknya. okay nak jerit jap *happy chinese new year for all the chinese person* ngeeeeeeeeee. *tayang gigi 40 batang* :D  okay, naik je sekolah menengah ni. ehemmm, act *bukan baru naik kay, sudah lima tahun menetap di sekolah menengah*  okay sambung, emm, naik sekolah menengah ni semua sudah lain kan. wuuuuuu :'( ye semua sudah lain. dari segi perayaan nya. bukan apa, memang tak sama dengan zaman aku masuk sekolah rendah dulu. LAIN SANGAT-SANGAT. hate. -.-'



                                                       

apa yang bezanya, okay mari nenek cerita ni , dulu dekat sekolah rendah, ehemmm *SJKC CHI MING 2* bajet japp.. muahahaha.,yes aku sekolah cina tau dulu, huuuuuuu~ okay sambung, dulu kan dekat sekolah cina tu kan, masyallah, best gila, bila sudah nak masuk CNY jer mesti ada celebrate. whoaaaaaaa. bukan kecik- kecik , tapi besar-besaran tau! besar macam mana ek, ahh macam gini, ada orang baling angpau, dalam tu ada duit tau,then ada persembahan tari-menari, macam-macam lah, makanaan pun ada tau, then boleh pakai baju raya, tak kesah lah baju apa, tapi janji kena warna merah, sebab orang cina suka warna merah , sebab warna merah ni tandanya kegembiraan, tak boleh pakai warna hitam sebab itu melambangkan kesedihan. haaaa, so dulu aku kan tak cukup umur, budak kecik lagi kan, nak tahu tak aku pakai baju apa? heeeeeeee, dengan tak segan nya, aku pakai skrit biru pendek paras paha, then baju jenis tube belang-belang warna biru, kasut tumit tinggi warna biru,free hair, rambut time tu pun pendek macam amoi lah katakan. :D whoaaa, gila tak? seksi sampai terseksa kan. heeeeee. tapi alhamdulillah, semua aku sudah selamat buang baju semua tu. selamat dikitar semula... kalau difikirkan balik, agak lawak jugak ah, bayangkan cikgu cina sampai terbeliak plus ternganga tengok aku tau, *ini tak tipu tau, betul-betul* ya Allah, berdosanya aku kan time tu. masyallah, *tutup muka, kunyah bantal busuk*   :'(

                                                                 

                                                                 


kalau nak bandingkan dengan zaman sekolah menengah ni memang lain gila. celebrate pun macam tak ada apa-apa pun, bosan kot, kenapa tak buat macam sekolah rendah tu, kan beshhhh. :) wuuuuuuu. rindunya zaman tu, hahahaha, tak apalah, let it be gone lah, tak mau ingat lagi ah. lol. ngeeeeeee, opsss, idea sudah lapuk, okay, fening kepala ni, adoi, demam pun ada, orite, esok sambung post lain pulak ya. T_________T mata pun sudah bentuk T , tak lama lagi lah tu, kojol. wuaahahaha, apa aku merepak nih. lol. *sengih macam kerang busuk* -.-' hikkhonkk, okay la, done menaip bagai nak gila ni, nak tutup lappy, bye, lepchiuuu doraemon, :*



p/s :: sudah nak naik sekolah kan, kejapnya cuti, tak puas lol. :'(

No comments:

Post a Comment

wah ade orang comment la :')