❤u all yang terbaik,tercute,terlaris di blogger cik eyra❤

Thursday, 24 July 2014

Pesanan buat putera idaman hati

ehemm.. testing testing..
sekian lama tak mengapdate blog. around for 2 years jugak lah kan.. hihi ..sorry geng.. bukan apa.. cuma sibuk dengan duniawi..huuuu duniawi beb.yes duniawi sampai leka ke akhirat kan nowadays ?
busy sebab STPM. and naik cuti terus exam. TRIAL STPM. T_________T
i'm died. huuuuu.. takut gila. stress ahh so on.. some one please take me get out from here ( exam) :'(




so while i'm being stressful here, i'm going to decide update something while through-ing my mind. haha. *ingelish failed actually* so here.. going to sharing lah about married married ni. mase kekecik dulu rajin gila main kawin kawin.baling bunga lah , baling pasir lah baling daun lah and so on. then bila da besar baru tahu erti marriage. huuuu. and what i know is "SEKALI DALAM SEUMUR HIDUP" yes. tak mau dua kali. tak mau tiga or empat kali. sepuluh kali okay.  -,-'
i'm my deepen heart,
gonna update something that will to be. *wooo what's that*
kindly for my future husband *ecehhh berangan* :3


Khas buat insan yang akan menemani ku hingga ke akhirnya yang bergelar suami;
"Aku akan menjaga setiap langkah perjalananku…
Aku akan menjaga setiap tutur kataku…
Aku akan menjaga setiap diriku dari pandangan orang lain…
Insya Allah…
Aku akan berhias tuk dirimu…
Aku akan menjaga makan minummu…
Aku akan menjadi permaisuri hatimu…
Insya Allah…
Aku akan menjadi kekasih yang setia untukmu…
Aku akan menjadi isteri mithali bagimu…
Aku akan menjadi ibu untuk anak-anakmu…
Insya Allah…
Tapi…berjanjilah untuk membawa aku bersamamu menuju Syurga
Kau menjadi imam bagi rumahtanggaku…
Kau menyayangiku apa adanya…


Kau mencintaiku setelah kau mencintai ALLAH dan RASUL…
Insya Allah…" -amin-



dan
 dari seikhlas bicara hati seorang yang akan bergelar isteri :
''Tak minta yang SOLEH ,sebab saya pun tak lah SOLEHAH sangat…
Tak minta yang bergelar USTAZ, sebab saya lagi jauh untuk bergelar USTAZAH…
Nak minta yang KAYA, saya pun TAK KAYA, hanya sekadar apa yang ada…
Nak minta yang HENSEM, saya tak la CANTIK sangat, sekadar hamba sesempurna kejadian yang ALLAH ciptakan…
Nak minta yang BERPANGKAT, saya hanya seorang HAMBA…
Cukuplah sekadar yang MEMAHAMI dan MENERIMA ku seadanya …
Cukuplah yang ada AGAMA di hati dan mengamalkannya serta sama-sama mencari jalan ke Syurga apabila bahtera di layar dan masjid di bina…
Cukuplah yang sama2 saling MEMBANTU dalam susah dan senang mengharungi lautan dunia…

"Sesungguhnya tugas pertama ku bukan mencari diri mu tapi mensolehahkan diri ku. Sukar untuk mencari soleh diri mu andai solehah ku tidak setanding dengan kesolehan mu. Janji Allah pasti ku pegang dalam misi mencari diri mu."





                                               "i want this , truly want it" 
                                           
                                                   
                                                     SINCERELY
-Nur fazirah-


No comments:

Post a Comment

wah ade orang comment la :')